Itt a videó szőkőár ami felforgat mindent!

Videós tartalmak

A Facebook több mint 8 milliárd napi videó megtekintéssel büszkélkedhet, a YouTube-on pedig naponta több mint 1 milliárd felhasználó van jelen. Az előrejelzések szerint a következő években a videók fogják  alkotni az internetes forgalom több mint 79%-át.

A videós tartalmakat 2017-ben a felhasználók -akik lehetnek magánszemélyek vagy cégek- fogyasztják és gyártják is egyszerre.  Teszik ezt okosan és könnyedén mert felismerték a haladás útját, valamint lépést szeretnének tartani a digitális világ fejlődésével.

Mára már a legtöbb Social Média felületen van lehetőség videós tartalmak megosztására és ha népszerűek szeretnénk lenni akár magánszemélyként akár cégként, ezt a lehetőséget vétek kihagynunk.

A Youtube-on és a Facebook-on kívül itt az Instagram, az Instagram Stories, a Messenger és a Snapchat is kellőképpen teret hódít.

A cégek esetében a videótengerbe való fejesugrás előtt, mindenképpen egy jól átgondolt stratégiát javaslunk amelynek része a célcsoportjuk fogyasztói szokásainak pontos elemzése. Hiszen lehet, hogy az egyik vállalkozás célcsoportja vevő a Facebook live megjelenésekre ám a másiké inkább a Youtube-on keresgél vagy vloggereket követ. Ezen adatok tükrében könnyebb tervezni a marketingre fordított büdzsével és erőforrásokkal is egyaránt.

Néhány adat:

  • Az Instán olyan sok tartalom van, hogy a userek lemaradnak a hírfolyamuk 70%-áról. Nemrég bevezették az új hírfolyam algoritmus emiatt.
  • 40%-kal több időt töltünk videó nézéssel Instagramon, mint fél éve
  • A feliratkozott videókat 12%-kal tovább nézik a felhasználók, mint azokat, amelyekre nincsenek feliratozva
  • Az emberek háromszor annyi videót készítettek és osztottak meg a Facebookon  idén februárban, mint egy éve.
  • Közel 2 millió vállalkozás osztott meg videókat a Facebookon az elmúlt hónapokban

A legtöbbet nézett Facebook videó, a 360 fokos videó Trónok harca VR intrója volt, amit 24 órán belül 12 millióan néztek meg.